sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Suklaamuffinit

Alkuviikosta etsin leivontakirjoistani ja netistä sopivia makeita tarjottavia viikonlopun juhliin. Olin jo valmiiksi ajatellut, että tekisin ainakin jonkinlaisia muffineja.

Parhaan reseptin löysin kirjasta nimeltä Pehmeät suklaakakut ja hieman muunnellen tein muffinit tuon ohjeen mukaan. Se seikka, että kirjan mukaan nämä muffinit olisivat parhaimmillaan pakastimesta sulatettuina, sai minut innostumaan, koska saatoin tehdä nämä valmiiksi hieman etukäteen.







muffinit:
100 g voita
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl venhäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
1 mm vaniljajauhetta
1 tl tomusokeria
1 mm suolaa

kuorrute:
25 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl maitoa
0,5 dl kuohukermaa

suklaaströsseleitä

muffinivuokia
(ohjeesta tulee noin 12 muffinia)


Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon hieman jäähtynyt voisula. Lisää vehnäjauhoihin kaakaojauhe, vaniljajauhe, tomusokeri ja suola ja lisää seos siivilän läpi taikinaan. Sekoita. (Jos sinulla ei ole vaniljajauhetta, jätä tomusokeri pois ja käytä 1 tl vaniljasokeria.)

Nosta taikinaa lusikalla muffinivuokiin, mutta vain noin kolmanneksen verran. Älä täytä vuokia liikaa, ettei taikina valu reunojen yli uunissa. Kypsennä muffineja 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute sulattamalla ensin voi kattilassa. Lisää sekaan vehnäjauhot, sokeri ja kaakaojauhe. Sekoita ainekset tasaiseksi. Lisää maito ja kerma ja keitä sekoitellen, kunnes seos sakenee. (Kuorrutetta valmistuu todennäköisesti enemmän kuin tarvitset, sillä alkuperäisessä ohjeessa tuo kuorrutteen määrä oli vielä kaksinkertainen ja sitä tuli todella paljon. Sen vuoksi ajattelin edes puolittaa kuorrutteen ohjeen tähän.) 

Laita pieni lusikallinen kuorrutetta kunkin muffinin pinnalle ja lisää ripsaus suklaaströsseliä. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten lisää strösselit ennen kuin laitat kuorrutetta seuraavan muffinin pinnalle. Jäähdytä. 

Pakasta halutessasi jäähtyneet muffinit kannelliseen rasiaan ja ota esille noin puoli tuntia ennen tarjoamista.

Muffinit osoittautuivat todella herkullisiksi, sisus oli tiivis ja silti mehevä, ei voi muuta sanoa kuin NAM!






2 kommenttia:

  1. Jams, näyttääpä ihanilta! Ja tosi kauniit noi muffinssivuoat, saako udella, mistä tommosia saa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihania tosiaan olivatkin! :) ja tokihan saa udella, olen tilannut nämä paperipuusta (paperipuu.fi).

      Poista

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)