maanantai 5. elokuuta 2013

Paahdettu perunasalaatti ja soija-seesaminsiemenmajoneesi

Oi mikä ihana hellepäivä eilen olikaan! Niin oli lämmin, ettei mitään kovin kummoista tehnyt mieli syödä, saatika sitten että olisi jaksanut jotain suuritöistä valmistaa...

Kerroin aiemmin äitienpäiväbrunssista, jonka oma äitini tarjoili meille tuolloin toukokuussa. Siellä sain syödäkseni mm. ihanan herkullista salaattia, johon sittemmin sain äidiltäni ohjeenkin. Tuota salaattia päätimme valmistaa eilen ja se olikin todella helppoa ja todella hyvää: juuri sopivaa hellepäivään.

Tässä vielä salaatin valmistusohje teillekin, jos tahdotte kokeilla. Ohjeesta tulee suunnilleen kahdelle. Itselleni soijajuoma on ollut melko tuntematon tuote, joten oli hauska kokeilla sitä ja huomata, että siitä valmistuu ainakin herkullinen salaatinkastike. :)







4 perunaa
2 tl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
½ tl timjamia
1 - 1 ½ l salaattisekoitusta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

½ dl soijajuomaa (+ 2 rkl ohentamiseen) esim. Alpro Soya
1 dl rypsiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
1 - 2 rkl seesaminsiemeniä


1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi. Mittaa oliiviöljy, suola, pippuri ja timjami kulhoon, sekoita ja kaada perunaviipaleet mukaan. Pyörittele ne öljyssä ja kaada sitten leivinpaperin päälle uunipellille.

2. Paahda perunaviipaleita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

3. Mittaa 1 dl soijajuomaa kapean ja korkean kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin kulhossa ja valuta öljy hyvin ohuena norona juoman sekaan koneen käydessä taukoamatta. Seos paksuuntuu. Lisää seesaminsiemenet ja sekoita vielä tovi.

4. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla ja ohenna tarvittaessa soijajuomalla. Kaada majoneesi tarjoiluastiaan ja laita se jääkaappiin odottamaan.

5. Revi salaatit suupaloiksi, pilko aurinkokuivatut tomaatit ja yhdistä ne salaattikulhossa. Nostele päälle lämpimät perunaviipaleet ja tarjoa heti soija-seesaminsiemenmajoneesin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)