keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Raparperipiirakka

Kesä on jo pitkällä ja on ollut ihanan lämmintä... kuuma suorastaan! :) Kauheasti en ole jaksanut tietokoneella istuskella enkä blogia kirjoitella, sisustuspuhti on vähän lamaantunut enkä keittiössäkään ole kuumimpina päivinä oikein viihtynyt, mutta pari raparperipiirakkaa olen sentään pyöräyttänyt. Vieläkin on pihassa raparperia, joten saapa nähdä teenkö vielä kolmannenkin piirakan tässä lähipäivinä.





Ohjeen tähän piirakkaan olen saanut äidiltäni ja tämähän on -tottakai- se kaikista paras raparperipiirakkaversio! ;) Salaisuus piilee piirakan pinnalle ripoteltavasta "murussa", joka todella vie kielen mennessään...






Raparperipiirakka

3-4 raparperin vartta (n. 300 g)

taikina
150 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl (hieman reilu) leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa

muru
50 g voita
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria


Käytä taikinaan huoneenlämpöistä leivontamargariinia ja kananmunaa. Valmista taikina yhdistämällä ainekset ja vaivaamalla käsin. Painele taikina pyöreään (halk. 24 cm) piirakkavuokaan, johon on suihkaistu vuokasprayta taikka sipaistu rasvaa.

Pilko pestyt raparperin varret vajaan sentin mittaisiksi paloiksi ja levitä ne piirakkapohjan päälle.

Käytä muruun jääkaappikylmää voita. Nypi ainekset sormenpäillä keskenään siten, että lopputulos on murumainen. Ripottele se raparperipalojen pinnalle.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla 30-35 minuuttia.







Minusta tämä piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä ja ihan sinällään, mutta toimii myös lämpimänä vaniljajäätelön taikka -kastikkeen kanssa. Mainiota on myös se, että jos piirakkaa jää, niin se säilyy huoneenlämmössä useamman päivän (tosin ihan näillä helteillä en ehkä suosittelisi kuitenkaan).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista ja terveisistä! :)